El líder de Más País, Íñigo Errejón, ha visitat aquest cap de setmana les Falles de València, i ha donat una lliçó de català davant dels mitjans de comunicació acompanyat del diputat de Compromís en el Congrés i candidat de la formació a la Generalitat Valenciana, Joan Baldoví, i l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó. En un català perfecte, Errejón ha apuntat que és un orgull visitar la ciutat, encara que ha afirmat que "fa una mica d'enveja" compartir la visita amb "amics i companys tan il·lustres" que estan aconseguint que la ciutat de València i el País Valencià estiguin cada vegada "més bonics, més oberts, amb més autoestima, amb més orgull i amb més mirada de futur". A més, ha reconegut la seva intenció de portar-se com a "receptes polítiques cap a Madrid una mica de les coses que s'estan fent i de l'esperit de la ciutat de València i del País Valencià". En aquest sentit, ha aprofitat per assenyalar que serà una de les coses que voldrà representar amb la seva formació al mes de maig en les pròximes eleccions locals i autonòmiques. 

Retrets a Martínez-Almeida 

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez- Almeida, també va visitar aquest dimecres València en el marc de les Falles. Des del balcó de l'ajuntament va presenciar el tret de la mascletà del dia. Però Almeida no es va limitar a visitar la ciutat, sinó que es va comprometre que si la seva companya del PP, María José Catalá, es converteix després de les eleccions municipals en alcaldessa de València, hi haurà una mascletà a Madrid per celebrar-ho "en gran".

Errejón ha parlat sobre aquesta afirmació d'Almeida, ha assegurat que no tots els madrilenys visiten les Falles de València "amb una mirada o intent folkloritzant". El líder de Más País s'ha mostrat molt crític amb el batlle madrileny i ha lamentat que li va fer "vergonya escoltar l'alcalde de Madrid", prometent que portarà la mascletà a la Porta del Sol. "No tots els madrilenys venim a Falles de la mateixa manera". En aquest sentit, ha defensat que altres persones venen a les Falles per "gaudir-les com una expressió cultural pròpia del poble de València i a gaudir-les entre amics i amigues, companys i companyes". "Dona gust estar avui aquí", ha expressat.

València s'acomiada de les Falles amb la cremà

La ciutat de València viu aquest diumenge l'última jornada de les seves Falles amb la cremà, a partir de les vuit de la tarda, dels més de 760 monuments, entre grans i infantils, repartits per multitud de barris i que deixen alguns dels millors registres turístics i econòmics dels últims anys.

Aquestes eren les Falles de la normalitat plena, ja sense cap restricció per la covid i amb uns pronòstics meteorològics tan falaguers com les perspectives hostaleres, especialment, en finalitzar les festes en cap de setmana i ser festiu el dilluns 20 a la Comunitat de Madrid, que enguany té ja quatre connexions ferroviàries d'alta velocitat amb València. 

Cap a les 22.00 hores serà el torn del foc purificador de les falles grans, tot i que la guanyadora ho farà mitja hora més tard i la municipal començarà a cremar després del castell de focs artificials que començarà a les onze de la nit en el "quilòmetre zero" de les Falles de València.