Poc més d'una setmana després de ser condemnat per abusar sexualment de persones amb discapacitat, l'exlíder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, ha quedat en llibertat. El motiu? L'Audiència de Lleida no hi veu cap mena de risc de fuga i per tant denega la seva entrada a presó tal com demanava la Fiscalia i l'acusació particular.

La Sala entén que les circumstàncies personals de Cambray no han canviat des que va sortir en llibertat després de pagar la fiança de 6.000 euros a començaments d'octubre, quan complia 17 mesos de presó provisional. La sentència no és ferma i la defensa encara pot recórrer al TSJC la condemna a 14 anys i tres mesos de presó per abusar sexualment de discapacitats. Una condemna que, tot i haver-se confirmat que és un abusador sexual, de moment no complirà.

Recordem que va ser la mateixa Audiència de Lleida qui el va condemnar després de considerar provat que oferia diners a persones amb discapacitat a canvi de diferents actes sexuals, segons ha informat Europa Press esmentant fonts de la Fiscalia de Lleida. 

En el judici, celebrat el 25 de novembre, l'exlíder de Vox va negar haver tingut contacte físic amb els dos homes amb discapacitat: "Ho juro per Déu i la memòria dels meus pares, no vaig mantenir aquestes trobades". Ortiz Cambray va ser detingut al concessionari de vehicles de Lleida on treballava a començaments de març de 2019, després que la Fundació Alosa de Lleida, que tutela dues de les víctimes, descobrís els missatges per WhatsApp d'ell i un dels discapacitats i ho denunciés a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Apuntava maneres a Vox

El partit d'ultradreta, en comptes d'assumir responsabilitats, va menystenir Cambray quan va sortir l'escàndol i el definia com "un militant més". Un aspecte que no concorda amb la projecció que se li estava donant.

Era el president de la formació a Lleida i fins i tot l'havien presentat per anar a representar el Senat. I fins i tot van assegurar que "no hi havia cap mena d'estructura organitzativa a la província de Lleida". Posteriorment, i fins el dia d'avui, Vox no ha condemnat els fets.

Comptava amb un despatx propi i fins i tot era la cara visible per felicitar les festes i representar tots els militants.