13 dels 14 detinguts a la protesta dels CDR davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de Barcelona han passat a disposició dels jutges, que els han deixat amb llibertat amb càrrecs (el catorzè era un menor d'edat que ahir va sortir de la comissaria). Els 13 detinguts, que s'havien encadenat a la porta del Palau, han estat acusats de resistència i desordres públics, i a dos d'ells se'ls acusa, a més a més, d'un delicte d'atemptat. Tots ells s'han acollit al seu dret a no declarar.

"Aquestes persones han estat detingudes per exercir el seu dret a manifestació i protesta davant l'actuació dels tribunals de justícia cap a les persones encausades pel procés", ha afirmat l'advocat dels arrestats, Eduardo Cáliz. "Una detenció que considerem absolutament desproporcionada, ja que tothom ha vist que era una protesta pacífica davant el tribunal i sense cap tipus de violència", ha continuat Cáliz, que ja ha considerat "injustificable" que els 13 membres dels CDR hagin hagut de passar la nit a la comissaria de les Corts. 

"Entenem que l'acció d'ahir al TSJC s'emmarca en el legítim dret de protesta i manifestació que recull el mateix Tribunal Europeu de Drets Humans", ha conclòs l'advocat dels 13 membres dels CDR. Els CDR han afirmat que s'havia triat les persones a arrestar de forma arbitrària.