La federació Internacional Liberal ha volgut mostrar obertament el seu suport a l'expresident Artur Mas i les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau, que aquests dies s’enfronten a un judici per haver organitzat la consulta sobre la independència del 9-N, i ha qualificat aquest procés judicial com una "farsa" i un "teatre".

Aquesta organització internacional de partit liberals, de la qual forma part el PDeCAT, ha volgut fer públic en un comunicat que dóna suport a Mas i encoratja al govern espanyol a tancar el judici i a "respectar els desitjos dels ciutadans de Catalunya, inclosos la seva autodeterminació i independència". 

Així mateix, el comunicat cita paraules del secretari general de l'organització, Emil Kirjas, que qualifica el judici de "farsa" i "teatre", i assegura que Mas sortirà d'aquest procés "més fort". "Es mereix tot el suport", defensa Kirjas. 

El comunicat també recorda que en l'últim congrés de la formació ja es va lamentar que el govern espanyol no escoltés els catalans que van votar el 9-N i que iniciés un procés contra els seus organitzadors. En aquella ocasió la Internacional Liberal també demanava una "solució democràtica" com la que van emprendre els governs de Londres i Edimburg que van acordar fer un referèndum l'any 2014 a Escòcia, sense renunciar al "dret dels catalans a decidir el seu propi futur". 

La Internacional Liberal compta amb uns 50 de partits de tots el món com a membres de ple dret, a més d'una vintena de partits observadors i diverses organitzacions de cooperació. Entre aquests cooperants hi ha ALDE, el partit dels liberals europeus a l'Eurocambra.