Els serveis jurídics del Parlament estudiaran si els diputats que estan a la presó i l’exili poden percebre els complements salarials. En la seva reunió d’aquest dimarts al matí, segons han explicat fonts parlamentàries, la Mesa ha traslladat als lletrats de la cambra la petició perquè percebin la indemnització per desplaçament, com fan la resta de diputats.

Aquesta petició de JxCat va produir-se després que els diputats que van ser empresonats el passat mes de març deixessin de percebre les dietes. La petició del parer dels lletrats l’ha fet el president Roger Torrent per acord de la majoria de l’òrgan. Ciutadans s’hi ha oposat argumentant que “no poden cobrar per desplaçament perquè no han trepitjat el Parlament”.

Segons el règim econòmic dels diputats, aquest import es percep per "l'exercici de llurs funcions parlamentàries i varia en funció de la distància entre la residència habitual i la seu del Parlament de Catalunya i té per objecte afrontar les despeses derivades de l'activitat com a diputats."

Per altra banda, la Mesa del Parlament també ha tramitat la petició de comissió d’investigació del 155, a proposta de JxCat i ERC, i de comissió d'estudi sobre els drets civils i polítics a Catalunya, feta pel president Roger Torrent. Hauran de ser aprovades pel ple de la cambra. En el cas de la del 155, s'ha tramitat per la via d'urgència i previsiblement es podria debatre al següent ple.