El jutge instructor de la causa contra el Procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha confirmat la petició del suplicatori al Parlament Europeu per suspendre la immunitat dels eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín.

Llarena manté així la voluntat que se suspengui la immunitat als dos líders independentistes i que es comuniqui a les autoritats judicials belgues i al Parlament Europeu que mantenen les euroordres contra ells.

Llarena argumenta en la interlocutòria de la decisió de comunicar al Parlament Europeu que es mantinguin les euroordres contra Puigdemont i Comín, així com la seva detenció i ingrés a presó. El jutge exposa que es mantenen els mateixos elements de valoració dels fets investigats que ja existien quan se'ls va processar, que no s'han aportat noves fonts de prova amb posterioritat, i que no s'han desenvolupat nous arguments que sostinguin un judici diferent dels fets.

Llarena rebutja també l'argumentació de les defenses de Puigdemont i Comín i defensa les seves decisions així com el procediment seguit. Segons Llarena, les seves objeccions es fan "des d'un judici de valor que desenvolupen a partir de les seves tesis de part" i argumenta que demanar la suspensió no vol restringir el seu dret a la representació política sinó "superar les limitacions que per a la prossecució del procediment ha introduït la seva fuga a l'estranger".

La decisió coincideix amb la petició que aquest dijous ha fet una jutge de Girona perquè el Suprem investigui a l'expresident català per suposats delictes de corrupció quan era alcalde de Girona.