El magistrat Pablo Llarena ha autoritzat avui el trasllat de Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. Eren els tres presos polítics que quedaven a Estremera després que avui a les vuit del matí la resta hagin sortit en direcció a Catalunya.

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ja van cap a Catalunya. Faran parada a la presó de Saragossa i es preveu que ingressin als centres de Lledoners i Puig de les Basses entre dimecres i dijous.

Turull, Rull i Forn sortiran els pròxims dies de Madrid un cop Serveis Penitenciaris es posi en contacte amb la Conselleria de Justíciavi i es doni el vistiplau per a l'ingrés a una presó catalana.

 

 

Un cop a Catalunya

Com tots els interns que ingressen en una presó, seran conduïts al mòdul d’ingressos, on cal fer una sèrie de tràmits, com ara la identificació, la visita mèdica i les entrevistes de l’equip.

Després se'ls ubicarà on es determini. Serà un mòdul ordinari adient al seu perfil, de "la mateixa manera que qualsevol intern". 

Segons Serveis Penitenciaris, la rutina dels interns preventius és la mateixa que la dels interns que compleixen condemna. L’únic que canvia és que no participen en activitats especialitzades d’intervenció en un delicte, ja que no estan penats.

També poden participar en la resta d’activitats formatives, esportives, artístiques o laborals.

Règim de visites

Segons Justícia, els presos polítics veuran les seves famílies el mateix nombre d’hores que fins ara.

Igual que els 6.712 interns en règim ordinari que hi ha als centres de la Generalitat, els que tenen nens de menys de deu anys podran fer comunicacions de convivència, amb els nens i un adult acompanyant. En aquest cas, es tracta d’una comunicació mensual de 90 minuts. Ara en feien una de tres hores al trimestre.

En relació amb les comunicacions per locutori o per vidre amb familiars i amics, tindran el mateix temps: 40 minuts a la setmana, que es poden distribuir en dues trobades de vint minuts, dissabte i diumenge, o en una de sola, un dels dos dies del cap de setmana.