El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha ampliat la llista d’imputats per delicte de rebel·lió imputant l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel, entre d’altres.

Segons avança La Vanguardia, també hi figuren noms com el de la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, i la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras.

Llarena els notificarà, previsiblement aquest divendres, la seva condició d’investigats perquè es personin en la causa i tinguin accés a les actuacions. En principi no seran citats a declarar fins més endavant.

El jutge situa tots aquests representants polítics dins del pla per declarar la independència de forma unilateral. La decisió es basa en els apunts de l’exnúmero 2 d’Economia, Josep Maria Jové -un dels que va ser detinguts pels escorcolls del 20-D-, i en el document Enfocats, on es fixa el comitè estratègic per declarar la independència. 

Seguirà ampliació