Els Reis van presidir ahir a la nit la inauguració de la nova temporada del Teatro Real amb Faust, de Charles Gounod, dirigida per Àlex Ollé, un dels directors de La Fura dels Baus, en una estrena que ha estat tota una posada de llarg per al coliseu madrileny.

Reis teatre real 2 EFE

I un acte en el qual també es van colar els llaços grocs, i és que al final de la representació, quan van pujar a saludar tots, l'escenògraf i dissenyador de vídeo de la producció, Alfons Flores, i el figurinista Lluc Castell, col·laboradors de La Fura, portaven llaços grocs i van ser rebuts al crit de "fuera".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pizpi Busca (@pizpi.es) on

Faust, que és una coproducció amb la National Opera & Ballet d'Amsterdam, va ser estrenada fa quatre anys a Holanda i ahir en la part musical, va ser dirigida per l'israelià Dan Ettinger, que va debutar a Madrid al front de l'orquestra i cor del Real.

FausTO FURA BAUS eUROPA pRESS

També van assistir a la inauguració de la temporada el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido; la directora de l'INAEM, Amaya de Miguel; el president de Ciutadans, Albert Rivera; la presidenta de la Comissió de Cultura del Congrés, Marta Rivera, o l'exministre i expresident de la Comunitat de Madrid Alberto Ruiz Gallardón, entre altres representants de mitjans de comunicació i de la vida cultural i social.

La Fura dels Baus lamenta "l'incident"

La Fura dels Baus lamenta la polèmica d'aquest dimecres a la nit al Teatre Real de Madrid després de l’estrena de l’òpera Faust, dirigida per Àlex Ollé. Segons recull la companyia en un comunicat, la "pluralitat d’opinions" entre els directors artístics ha fet que La Fura dels Baus sempre "s’hagi abstingut de posicionar-se políticament" però, amb tot, vol deixar clara la seva "aferrissada defensa a favor de la llibertat d’expressió".