Creativitat al poder a les seus del Govern de la Generalitat. Després que a primera hora d'aquest dimarts el president Quim Torra hagi marcat la pauta tapant la pancarta amb el llaç groc amb una altra d'idèntica amb un llaç blanc, la resta de dependències públiques, conselleries incloses, estan fent el mateix: empescar-se-les amb simbologia alternativa. 

llaç blanc Economia

Seu del Departament d'Economia, fotografia des de l'interior de l'edifici 

Llaç blanc interior Europa Press

Seu del Departament d'Interior

llaç blanc empresa Empresa

Seu del Departament d'Empresa

llaç blanc conselleria territori

Seu del Departament de Territori

A desenes d'edificis públics s'ha redissenyat la reivindicació. En la majoria de casos, com per exemple els departaments d'Economia, Interior, Empresa o Territori, s'ha optat pel nou llaç blanc ratllat de vermell que representa la vulneració del dret a la llibertat d'expressió. 

N'hi ha, però, que han optat per propostes alternatives. A Justícia, per exemple, els cartells amb el missatge "Llibertat presos polítics" s'han anat canviant per un foli amb la paraula 'Censurat'. En un altre dels vidres hi ha qui ha enganxat una papallona de paper de color groc. A la seu d'Afers Exteriors i a la de Salut han apostat per retallar la silueta del llaç groc i a la d'Agricultura han posat un grapat d'icones relacionades amb el sector i la frase 'Els jutgen a ells, ens jutgen a tots'. 

agricultura llaços grocs europa press

Seu Departament d'Agricultura

llaç blac exteriors

Seu del Departament d'Exteriors

llaç blanc seu salut

Departament de Salut

llaç blanc justícia

Seu del Departament de Justícia

Al darrere d'aquestes iniciatives hi ha l’Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC), una organització que va néixer el novembre del 2017 arran de l'aplicació del 155 i que agrupa funcionaris i treballadors públics.