El cantautor Lluís Llach ha advertit que si es fa un govern entre ERC, CUP i els comuns i excloent Junts, "hi portarà la contrària". Llach ha fet la valoració responent a un tuit que afirmava que sectors d'ERC estan plantejant un govern de partits d'esquerres sense Junts, amb ERC, CUP i Comuns, i una remotíssima abstenció del PSC, del PP i Cs.

"Si això va de veres tindré molta feina a portar la contrària", ha avisat el cantant, que a les eleccions va donar suport a la CUP i fins i tot va participar a la seva campanya a Girona.

Llach ha afegit amb ironia que potser en aquest govern hi podrien convidar fins i tot el PSC, "que és tan d'esquerres com alguns dels tres".

Mentre ERC juga a una guerra de nervis amb Junts entorn de l'acord per al nou Govern, la formació de Carles Puigdemont ha començat a explorar el terreny amb una primera reunió amb la CUP. La trobada ha estat comunicada públicament per les dues parts, que han reconegut que la resposta policial contra les manifestacions per la detenció de Pablo Hasél ha format part essencial de la trobada. La CUP adverteix que són un escull important per les converses, mentre Junts ha censurat l'actuació de la BRIMO.

La reunió ha servit també per donar a conèixer l'equip negociador de Junts que està encapçalat pel secretari general, Jordi Sànchez, amb la vicepresidenta i portaveu del partit, Elsa Artadi, el també vicepresident Josep Rius, la nova responsable del grup al Congrés, Míriam Nogueras, i el diputat Francesc de Dalmases, persona de màxima confiança de Laura Borràs al grup parlamentari.

La comissió negociadora s'ha reunit amb una delegació de la CUP a instàncies d'aquesta formació. "Han coincidit que el resultat de les eleccions és una ocasió històrica per conformar un govern que avanci en la resolució del conflicte entre Catalunya i Espanya", s'assegura en un comunicat de Junts.