El cantautor i activista Lluís Llach ha afirmat que "estem en un Estat colonial" on totes les lleis "no serveixen de res". A més, Llach ha preguntat irònicament que "de què serveix un Parlament i una autonomia?".

Llach, en una entrevista al Faqs de TV3, també ha assegurat que "no em crec la taula de diàleg", encara que ha deixat clar que ell està pel diàleg: "Jo estic pel diàleg. Ara, quan me'l cregui". "No em crec que l'Estat i el PSOE estigui disposat a dialogar sobre l'autodeterminació, la independència i l'amnistia", ha esgrimit.

Tot i això, Llach ha reivindicat que “no es pot deixar de criticar i demanar opcions que potser un altre dia poden ser una sortida del problema real”.

La gent davant, els polítics darrere

El cantautor independentista ha expressat com voldria “dibuixar una societat atractiva” a partir de Debat Constituent i del concert que va anunciar al Palau Sant Jordi per l’any vinent. Ha explicat que amb els problemes actuals només hi ha dues solucions: “Amagar-nos sota la taula o posar-nos davant com a ciutadania i dir que el nostre objectiu seria viure en un món millor”.

Sobre les crisis mediambientals, socials i polítiques el músic també ha remarcat que “a Catalunya sempre que ha anat bé és perquè la gent s’ha posat davant i els polítics darrere”. 

El concert de Llach

Llach tornarà a pujar als escenaris el 18 de desembre per impulsar la plataforma Debat Constituent. Ho farà acompanyat d'Els Catarres, Joan Dausà, Gemma Humet, Suu, Natxo Tarrés, Joan Reig, Montse Castellà, Mag Lari i Marta Carrasco, en un espectacle que dirigiran Carles Cases i Lluís Danés. Les entrades estan ja a la venda a través del web de Debat Constituent. Fins al dia 29 de novembre només les podran adquirir les persones que estiguin registrades a aquesta plataforma, a partir d'aquell dia les podrà comprar tothom. 

Debat Constituent ha desplegat pel territori un procés participatiu perquè la societat civil debati sobre tots els àmbits que hauria d’incloure una futura constitució catalana. Els debats pel territori inclouen un formulari de 144 preguntes sobre cadascun d'aquests àmbits, des dels drets i la participació política, fins al règim econòmic, organització territorial o seguretat i relacions internacionals. Per participar en aquest procés cal estar registrat al web i es pot participar en tots els àmbits o en aquells en què es tingui interès. L’objectiu del concert és difondre aquest moviment per donar impuls a la participació

Imatge principal: Lluís Llach a TV3