L'activista Lluís Llach tornarà a pujar als escenaris el 18 de desembre per impulsar la plataforma Debat Constituent. Ho farà acompanyat d'Els Catarres, Joan Dausà, Gemma Humet, Suu, Natxo Tarrés, Joan Reig, Montse Castellà, Mag Lari i Marta Carrasco, en un espectacle que dirigiran Carles Cases i Lluís Danés. Les entrades estan ja a la venda a través del web de Debat Constituent. Fins al dia 29 de novembre només les podran adquirir les persones que estiguin registrades a aquesta plataforma, a partir d'aquell dia les podrà comprar tothom

Debat Constituent ha desplegat pel territori un procés participatiu perquè la societat civil debati sobre tots els àmbits que hauria d’incloure una futura constitució catalana. Els debats pel territori inclouen un formulari de 144 preguntes sobre cadascun d'aquests àmbits, des dels drets i la participació política, fins al règim econòmic, organització territorial o seguretat i relacions internacionals. Per participar en aquest procés cal estar registrat al web i es pot participar en tots els àmbits o en aquells en què es tingui interès. L’objectiu del concert és difondre aquest moviment per donar impuls a la participació.

Lluís Llach debat constituent / Carlos Baglietto

Lluís Llach, amb els artistes que l'acompanyaran al concert / Carlos Baglietto

16.000 entrades

Es posaran a la venda un total de 16.000 entrades i el preu oscil·larà entre els 25 euros fins a entrades de 45 i 60 euros.

Llach ha admès que la seva presència es convertirà en el fil conductor de l'acte però ha subratllat que la voluntat és amb les seves cançons i la de la resta d'artistes que hi intervindran per anar "filant un concert a través d'emocions i pensaments".

 

"Nosaltre volem posar decisió al crit per la vida del nostre país", ha resumit l'exdiputada i activista Gabriela Serra, que és també una de les responsables d'aquesta plataforma de debat, i que ha descrit el Debat Constituent com: "una altra manera de relacionar-nos, de tractar-nos, de mirar al futur".

El Debat Constituent es va posar en marxa fa tres anys, però va patir també la frenada arran de la Covid. El passat mes de maig va entrar en l’anomenada fase participativa, en què els ciutadans que hi volen intervenir responen a les qüestions que se'ls plantegen sobre el funcionament d'una futura constitució.

La participació es fa a través de la web o d’una aplicació de mòbil i està oberta a totes les persones que resideixen a Catalunya i són més grans de 16 anys.

 

A la imatge principal, el cantautor Lluís Llach durant la presentació del concert / Carlos Baglietto