Un llaç groc ha aparegut per sorpresa en el primer capítol de la setena temporada de Homeland. A la sèrie, que tracta les aventures de l'agent de la CIA Carrie Mathison, hi ha aparegut aquest símbol associat a Catalunya a l'alliberament dels presos polítics independentistes. El llaç, que ha cridat l'atenció de molts catalans, ha aparegut de manera accessòria en el pla d'una botiga.

Doncs bé. No es tracta d'una picada d'ullet a l'independentisme. Als EUA el llaç groc és un símbol de suport a les tropes nord-americanes, i aquest és el significat real pel qual apareix a la sèrie, segons ha comentat l'especialista en sèries Toni de la Torre. De fet, el llaç groc té l’origen en Tie a yellow ribbon round the ole oak tree del grup Dawn i el cantant Tony Orlando, que es va popularitzar l’any 1973. Aparentment inspirada en un soldat que torna a casa, la cinta groga significaria la nostàlgia per una persona estimada absent.

Com a curiositat, durant la guerra del Golf, els llaços grocs es van fer servir en suport a l'exèrcit dels Estats Units, tots en cintes lligades als arbres i d'altres moltes formes.