L'escriptora Liz Castro ha demanat en un article al diari Politico la intervenció de la UE en el cas català, després de la revalidació de la majoria independentista en les eleccions que va convocar el president espanyol, Mariano Rajoy. I s'ha preguntat si la UE només ha de defensar els drets humans a Polònia i no ho ha de fer a Espanya.

En un article titulat Els electors catalans han parlat (un altre cop), la també membre de l'ANC ha fet una exposició dels fets en els darrers anys. "Madrid hauria pogut resoldre la situació moltes vegades, però en canvi ha recorregut a estratègies dures, ha "decapitat" dirigents independentistes -com va dir la vicepresidenta espanyola la setmana passada- i només ha enfortit la determinació catalana i ha ajudat a ampliar el moviment. Qui vol viure en un país que considera sedicioses les marxes no violentes, pacífiques i festives?", es pregunta.

Segons Castro, ara la UE té una oportunitat, i hauria de demanar la posta en llibertat dels presos polítics, mentre força la convocatòria d'un referèndum vinculant.

politico