La demanda de mediació en el conflicte català creix i s'internacionalitza. Una associació de líder mundials que treballen per la pau i els drets humans han demanat, a través d'un comunicat, una negociació entre Catalunya i Espanya. Es tracta del grup 'The Elders', del que formen part persones com Kofi Annan, Ban Ki-Moon, Jimmy Carter i Desmond Tutu.

Els líder expressen la seva "profunda preocupació" per la violència policial que va tenir lloc el diumenge passat durant el referèndum de l'1 d'octubre i, per això, demanen urgentment una solució pacífica. 

En el comunicat, l'associació demana diàleg entre els dos Governs català i espanyol, però també aprofita per condemnar la violència. "La crisi constitucional espanyola demana consulta i no confrontació", destaca l'associació, que demana un "camí pacífic per sortir de la crisi". 

També alerten de les possibles "repercussions polítiques, econòmiques i socials d'una crisi prolongada" i demanen als governs que s'abstinguin d'accions "divisives" i "inflamatòries". 

El conseller Raül Romeva ha qualificat d'"important" la notícia, recordant que l'associació reclama "negociació i encarar l'escenari català pacíficament".

Seguirà ampliació