Presidents i presidentes autonòmiques del Partit Popular, així com la resta de líders a totes les comunitats, s'han unit aquest diumenge amb una forta crítica cap a Pedro Sánchez arran dels últims acords del PSOE amb Junts. Segons els populars, aquests pactes amb independentistes suposen "crear murs" a Espanya i provoca que hi hagi "ciutadans de primera i de segona". Així ho han expressat en l'acte 'Construir Espanya des de les Comunitats Autònomes', celebrat a Galícia com a avantsala de la campanya electoral i que ha servit per donar suport al president del PPdeG i candidat a la Presidència de la Xunta, Alfonso Rueda.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha carregat contra el govern espanyol per portar Espanya en l'àmbit econòmic pel "camí" de l'Argentina, en al·lusió a les polítiques anteriors en aquest país. Un territori "pròsper i d'oportunitats" que, segons Ayuso, es va arruïnar "per culpa de la decadència d'uns quants vividors i de persones que estan fent exactament el mateix a Espanya". La líder madrilenya ha apel·lat directament a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, qui ha acusat d'"atemptat contra l'ocupació". "No tenen límits per pactar el que sigui", ha assegurat la presidenta de la Comunitat de Madrid, en referència als acords amb els partits independentistes.

Per la seva part, el president de la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla, ha assenyalat "cessions vergonyoses" al Congrés dels Diputats. "No es pot fer política des dels murs", ha afegit el dirigent andalús, que ha qualificat de "desgovern" la gestió del president de l'executiu, Pedro Sánchez. En la mateixa línia s'ha mostrat Fernando López Miras, cap de l'executiu de Múrcia, que ha definit les comunitats que governen els populars com "la contenció de l'esquerra més sectària i més manipuladora". El president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, també ha defensat una "visió autonòmica integradora al projecte nacional que s'anomena Espanya".

Més crítiques al PSOE i a l'executiu de Sánchez

Tots els líders autonòmics del Partit Popular han participat en una mena de taula rodona, que ha continuat amb una altra conversa entre altres representants del Partit Popular. Entre aquests, s'ha pogut escoltar María Guardiola, presidenta de la Junta d'Extremadura, que ha rebutjat l'"Espanya inventada pel sanchisme", la qual ha assegurat que ha creat "un mur que divideix Espanya en dos".  En aquesta línia, el president de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha defensat que "des de la diversitat es construeix la unitat d'Espanya". Finalment, el president del govern d'Aragó també s'ha sumat a les crítiques cap al govern, fent referència als decrets promoguts per l'executiu de Sánchez, a qui ha acusat de "deixar fer-se xantatge". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!