La líder del grup neonazi Hogar Social Madrid, Melisa Domínguez, anirà a judici el proper 5 de juliol per una de les cassolades contra el govern espanyol que es van fer al carrer Ferraz el mes de maig de 2020, segons assegura El Diario.es. El jutjat d'instrucció número 48 de Madrid jutjarà Domínguez per un delicte de resistència o desobediència a l'autoritat.

Hi ha un altre procediment judicial contra la dirigent d'aquesta organització neonazi. El desembre serà jutjada per un delicte d'incitació a l'odi per l'atac a la mesquita de la M-30 el 22 de març de 2016. La Fiscalia sol·licita 3 anys de presó per a Domínguez per un delicte d'incitació a l'odi, en concret per islamofòbia.

L'atac a la mesquita

Domínguez és l'única a la qual el Ministeri Públic dirigeix la seva acusació en una causa en la qual estan processades unes altres onze persones presumptament implicades en aquest atac.

En el seu escrit d'acusació la Fiscalia també demana per a ella 3.000 euros de multa i 4 anys d'inhabilitació especial per a càrrecs en l'àmbit docent, esportiu i de temps lliure.

Els fets van passar el 22 de març de 2016, després dels atemptats de Brussel·les, quan un grup de persones lligades a Hogar Social Madrid, entre qui es trobava Domínguez, van penjar una pancarta sobre la M-30, a uns cent metres de la mesquita que deia: "Avui Brussel·les, demà Madrid?".

mezquita M 30 Madrid Wikimedia commons

La mesquita de Madrid que va ser atacada per membres d'Hogar Social Madrid / Wikimedia Commons

"De forma violenta"

Segons ha pogut saber el citat mitjà, a la instrucció, el magistrat exposa que durant la concentració per la qual es jutjarà Domínguez aquest juliol diversos agents de la policia espanyola "van decidir demanar" a la imputada que "s'identifiqués, ella s'hi negava".

Segons recull l'escrit la portaveu d'Hogar Social Madrid, "de manera cada vegada més violenta", no va escoltar les indicacions dels agents de policia, "cridant per tal que la resta de persones congregades a Ferraz es posessin en contra de la policia".

Davant la resposta, indica l'escrit, dos policies "van intentar portar la investigada a un lloc segur per identificar-la" i Domínguez s'hi va resistir. Com a conseqüència de la resistència, un dels policies va rebre un cop amb el pal de la bandera que portava Domínguez i aquesta es va escapar, tot i això, posteriorment la van poder detenir

 

Foto principal: Una pancarta de l'organització neonazi Hogar Social Madrid acompanyada de dues banderes espanyoles / EFE