El líder del Bloc Quebequès, Yves-François Blanchet, ha proposat al president Carles Puigdemont, en una entrevista a la Casa de la República a Waterloo, formar una aliança entre Catalunya i el Quebec que també inclogui altres nacions no-sobiranes, segons informa Ràdio Canadà.

Segons l'emissora, es tractaria d'una "col·laboració sostinguda" a nivell internacional, i podria incloure Catalunya, el Quebec, Escòcia, el Kurdistan, i potser els iugurs i el Tibet.

Radio Canada

Durant la trobada, que ha durat una hora i mitja, els dos dirigents polítics haurien avaluats les possibilitats d'aquesta fórmula. "Podrien col·laborar més i tenir un pes internacional més gran per aconseguir el respecte d'uns i altres. Hi ha moviments sobiranistes forts, democràtics, pacífics, que s'expressen i que poden exercir un gran lideratge a escala internacional", ha indicat Blanchet. 

El líder del Bloc Quebequès ha indicat que Puigdemont s'ha mostrat receptiu a la iniciativa, i també ha revelat que ha vist el president a l'exili optimista sobre el recurs davant el Tribunal de Justícia Europeu per poder ser eurodiputat i obtenir immunitat.