El Gran Teatre del Liceu va censurar els llaços grocs dels cantaires de l'Orfeó Català durant el concert que es va celebrar aquest diumenge al mateix Liceu per celebrar els 20 anys de la reobertura del teatre barceloní. Segons ha informat Vilaweb i ha confirmat ElNacional.cat, el Liceu va demanar a la direcció de l'Orfeó que els seus integrants no lluïssin cap llaç groc, sota l'amenaça de no participar en el concert, per tal de mantenir la "neutralitat" de l'actuació.

Per part de l'Orfeó, no es va voler danyar les bones relacions entre les dues entitats i es va fer cas a la petició, a més també argumenten que van acceptar perquè actuaven com a convidats i no eren part de l'organització de l'acte.

Aquest no és el primer cop que un tercer censura els llaços grocs que llueixen alguns dels cantaires de l'Orfeó. Durant l'octubre del 2018, en una gira per la Xina, molts dels intèrprets van renunciar a viatjar perquè l'organització no permetia fer cap tipus de manifestació pública que pogués ferir la sensibilitat del règim, una pràctica habitual al país asiàtic. Durant aquella gira tampoc no es va poder interpretar El Cant de la Senyera.

La Resurrecció de Mahler

El Gran Teatre del Liceu ha impulsat un doble programa de Mahler en el marc de la celebració del 20è aniversari de la seva reobertura. La primera actuació ha tingut lloc aquest diumenge al teatre amb la Resurrecció, la segona simfonia del catàleg mahlerià, amb l'Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu, dirigida per Conxita Garcia, i l'Orfeó Català, dirigit per Pablo Larraz