El president del CGPJ i del Suprem, Carlos Lesmes, ha titllat les protestes contra la sentència del procés de “rebequeria sense més” per part de gent que desconeix el contingut de la decisió del tribunal perquè no s’han llegit la decisió del tribunal.

“Sincerament, penso que de totes les milers de persones que es manifesten potser alguna s’havia llegit la sentència, però em dona la impressió que molt poquetes; estaven protestant per una cosa que desconeixen absolutament”, ha retret.

Per Lesmes, la reacció a la sentència és “desmesurada i injusta” i la protesta als carrers no és acceptable perquè afecta la convivència i la pau pública.

“La sentència és un exercici de racionalitat i davant d’aquest exercici s’ha posat al davant una rebequeria sense més i a més crec que no se l’han llegida”, ha insistit.

El màxim responsable de l’òrgan judicial espanyol ha assegurat que tant ell com molts altres creien que els líders del procés sí pretenien subvertir l’ordre constitucional, però el tribunal, després de l’interrogatori de centenars de testimonis i l’examen de milers de documents" ha determinat que “realment no tenien un veritable propòsit perquè no s’ha materialitzat”.