La parella de Jordi Cuixart, Txell Bonet, ha trobat sorprenent que el Tribunal Suprem hagi demanat el trasllat dels presos polítics a Madrid de cara al judici de l'1-O. Bonet s'ha preguntat que com pot ser que es demani el canvi de centre penitenciari si ni tan sols s'han presentat, ni llegit, els escrits de defensa dels acusats, que tenen com a data límit el 16 de gener.

El fet que el Suprem hagi demanat el trasllat dels presos vol dir que el judici començarà d'aquí a poques setmanes. Però abans de fer-se efectiu aquest trasllat s'hauria de saber la data d'inici del judici, que no se sabrà fins, com a mínim, el 16 de gener, un cop entregats els escrits de defensa de tots els presos.

Indefensió

Per la seva part, Diana Riba, parella del conseller Raül Romeva, ha denunciat la indefensió dels presos davant la petició de trasllat del Suprem. Riba ha aprofitat també per recordar el que els espera als presos cada dia durant el judici. Els nou presos polítics seran traslladats cada dia des de la presó, que de moment es desconeix, fins a la sala del Suprem, passant pel calabós, i tot sense poder preparar res amb el seu advocat.