La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha deixat clar aquest dissabte quins són els objectius del Govern a la pròxima taula de diàleg. "Si no arribem a acords tangibles sobre la judicialització i la repressió, no s'entendrà què fem allà", ha dit en una entrevista a Rac1. La consellera ha estat preguntada pel cas de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i ha respost que l'objectiu de la taula no és parlar de temes concrets, sinó de delictes "forassenyats" que no hi ha a Europa -com el de sedició- i assumptes relacionats amb el Tribunal de Comptes.

Així mateix, Vilagrà ha deixat clar que a Palau encara no es té confiança amb La Moncloa, i que les relacions continuen refredades. En aquest sentit, ha insistit que la crisi del CatalanGate encara està oberta i que des de la Generalitat no donen el cas de l'espionatge amb Pegasus per tancat. "La confiança dependrà dels resultats" d'aquesta taula, ha assenyalat la consellera. D'altra banda, també ha afirmat que aquesta taula tornarà a ser una trobada de "govern a govern", quan ha estat preguntada sobre els participants d'aquesta.

Vilagrà ha explicat que en les pròximes setmanes treballaran "intensament" per tractar temes relacionats amb la judicialització. "Tenim sobre la taula una carpeta d'agenda repressiva i és necessari treballar-la", ha dit. Així mateix, ha afegit que l'objectiu de la trinxera catalana en aquesta nova reunió és aconseguir resultats en tots aquests aspectes que són importants per a Catalunya. Davant d'això, i com ja s'ha dit en vegades anteriors, primer es tractaran els temes en els quals és més fàcil arribar a un consens, i després es passarà "als temes més complexos".

La consellera ha deixat clar a Junts per Catalunya que té dret a participar en aquesta taula de diàleg sempre que hi col·loqui un conseller, i ha avançat que ella mateixa serà present en aquesta reunió, així com el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent.

Pegasus i el CatalanGate

Vilagrá ha reconegut que treballa per reconstruir la confiança entre Palau i La Moncloa després que el CatalanGate filtrés que Espanya havia utilitzat les clavegueres de l'estat per espiar desenes i desenes d'independentistes i altres dissidents. Així i tot, ha dit que s'ha de treballar perquè no es repeteixin situacions com la de l'espionatge amb Pegasus. Ha assegurat, també, que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "es va comprometre" amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a conèixer tot el que va passar en aquest cas i a treballar perquè no torni a succeir. "Hi ha d'haver una sèrie de garanties relacionades amb aquest cas", ha dit Vilagrá durant l'entrevista d'aquest dissabte.