JxCat no canviarà el seu vot a la investidura del socialista Pedro Sánchez. En els càlculs del govern espanyol en funcions, els diputats de JxCat no eren necessaris ni decisius, i per això s'han implicat poc en la negociació. Però després dels dos darrers dies, la portaveu de la formació al Congrés, Laura Borràs, ha fet públic aquest dijous al matí que els seus diputats tornaran a votar "no", com ja van fer en el primer intent d'investidura.

A través de Twitter Borràs ha dit que JxCat vota "no" perquè Catalunya espera un sí". "Cal un sí a la política per donar resposta a les aspiracions de la majoria dels catalans. Pedro Sánchez sembla que diu "no" a la investidura. Per dir "sí" a la política, ens hi trobarà sempre. No tenen ni sentit d’Estat ni sentit comú", assegura a la xarxa.

Al seu torn el president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha expressat en el mateix sentit amb una piulada en què explica que "sense una proposta per donar la veu al poble de Catalunya la posició continua essent de votar 'no' a la investidura de Pedro Sánchez", tot agraint el paper dels seus diputats al Congrés.