Partidista. Així ha qualificat la cap de llista de JxCat, Laura Borràs, la Junta Electoral per permetre l'acte de Felip VI a Barcelona, contra el qual van interposar recurs tant JxCat com ERC. Borras, només fer-se pública la decisió de la junta, ha denunciat la "falta de parcialitat" de l'arquitectura política i institucional de l'Estat.

"El rei espanyol va decidir entrar en l'arena política de part, i l'acte [de dilluns] és susceptible de ser considerat electoralista. Ara es confirma que la Junta també ho és, de part", ha argumentat.

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha tombat avui el recurs que van presentar JxCat i ERC per la visita del monarca. Els partits independentistes consideraven que resultava "electoralista" que Felip VI participés en un acte en plena campanya electoral a un lloc com Catalunya, on l'afinitat o rebuig a la seva figura forma part de l'argumentari habitual de la discussió política.

Ara, però, la Junta ha resolt "denegant" les peticions que feien per ajornar l'acte fins a després del 10-N. "És una visita institucional amb motiu del lliurament dels premis anuals de la Fundació Princesa de Girona. Aquest acte no té cap contingut electoral i en conseqüència no és aplicable l'article 50 de la LOREG", diu la resolució.