Amb la investidura de Pedro Sánchez han tornat a supurar les diferències estratègiques al si del Govern. Junts per Catalunya discrepa de l'aposta pragmàtica d'Esquerra Republicana de facilitar la investidura a canvi de la creació d'una mesa de diàleg entre governs. I no se n'amaga. Ho ha tornat a deixar clar Laura Borràs des de la tribuna d'oradors del Congrés: "No podem votar en contra de Catalunya i a favor de la repressió". 

La portaveu de JxCat a Madrid ha estat contundent amb el líder del PSOE, a qui ha recordat que "va ser part necessària per al 155". Amb tot, ha obert una escletxa per a una possible entesa: si la voluntat de diàleg amb Catalunya és real, "per convicció i no per supervivència", JxCat "hi serà". Borràs ha adreçat un missatge directe i clar a Sánchez, que "si els Reis li porten una investidura, haurà de passar de les paraules de diàleg als fets". En aquest sentit ha evidenciat que, des del seu punt de vista, els socialistes es troben amb la "paradoxa de necessitar el vot independentista sense voler-lo" i li ha retret que "com a bon marxista —per Groucho Marx— té uns principis, però quan no li convenen en té uns altres".

Alhora, s'ha fet ressò de la decisió de l'Eurocambra d'acceptar Junqueras, Puigdemont i Comín com a eurodiputats. "Rectifiquin, perquè són vostès els que circulen en sentit contrari a l’estat de dret", ha recomanat al PSOE. 

En acabar la seva intervenció, Borràs s'ha acostat a Pedro Sánchez i li ha entregat la resolució del Parlament Europeu que contradiu la decisió de la Junta Electoral Central.