La presidenta del Parlament, Laura Borràs, continua assegurant que no pensa dimitir per la seva causa judicial on està processada de prevaricació. Sí que és conscient, però, després de les últimes manifestacions d'ERC i la CUP, que es podria donar el cas que sigui suspesa d'acord amb l'article 25.4 del reglament del Parlament que estableix la suspensió d'un diputat quan se li obre judici oral per corrupció. Ara bé, Borràs ha volgut manifestar el que considera que és ella una suspensió: "Suspesa de drets i deures no vol dir deixar l'escó. Suspendre algú del càrrec vol dir que deixes de fer aquelles funcions, però no vol dir que les abandonis o te'n facin dimitir, sinó que durant el període de temps que es consideri que afecta aquesta suspensió hi ha algú altre que fa les funcions", ha dit la presidenta de la Cambra en una entrevista al programa 'Aquí Parlem' de RTVE que s'emetrà dissabte al vespre a TVE. 

La presidenta del Parlament ha assegurat que no han parlat d'aquesta qüestió encara a la Mesa. De moment està processada  i la Fiscalia li demana 6 anys de presó i 21 d'inhabilitació. Els moviments es produiran, però, quan se li obri judici oral, fet que es pot produir la propera setmana o ja el mes de setembre, atès que l'agost és inhàbil judicialment parlant. Borràs assegura que encara no s'ha parlat d'aquesta qüestió a l'òrgan rector de la Cambra i que no sap "quin suport" tindrà, però ha esperat que tothom sigui conscient de les "conseqüències" d'aquesta decisió que ha assegurat que és de caràcter polític perquè a la Mesa "hi ha polítics i no jutges". "Confio i desitjo que els polítics no facin de jutges", ha apuntat.

Fins ara tant ERC com la CUP s'havien manifestat sobre aquesta qüestió amb molta prudència, però a poc a poc han anat augmentant la pressió sobre Borràs. Mentre Junts demana que l'independentisme li doni suport per ser víctima de la repressió de l'estat, la CUP ja li ha demanat directament que s'aparti. Esquerra Republicana no ha demanat la seva dimissió, però sí que espera que Borràs accepti ser suspesa quan la Mesa ho acordi. Ara bé, els republicans han anat proclamant que si la presidenta del Parlament fos del seu partit, ja hauria estat apartada.

Va ser dijous de la setmana passada quan Borràs va conèixer la petició de la Fiscalia pel seu cas. En aquell moment va repetir el que ja havia dit en reiterades ocasions, que no dimitirà perquè és innocent. Llavors ja va deixar en mans de la resta de membres de la Mesa la "decisió política" sobre l'aplicació de l'article 25.4 del reglament que imposa la suspensió. "No he comès mai cap delicte i penso continuar lluitant fins a l'extenuació per demostrar la meva innocència", va assegurar, tot reclamant una vegada més que es respecti la seva presumpció d'innocència: "No he demanat que ningú m'absolgui, el que demano és que ningú em condemni abans de ser jutjada".