L'etapa d'Esther Andreu com a secretària general del Parlament ha arribat a la seva fi. La presidenta de la cambra, Laura Borràs, ha acceptat la seva dimissió després de conèixer l'informe de l'Oficina Antifrau sobre el cas del seu fill, que ha estat incorporat com a uixer, i del qual Andreu no va informar a la Mesa sobre el parentesc amb ell durant el procés de selecció. Un cop valorat el contingut de l’informe, que completa tota la informació sol·licitada sobre aquest assumpte, la presidenta del Parlament ha decidit acceptar la dimissió presentada per la secretària general, que serà cessada aquest divendres de les seves funcions.

Més enllà d'acceptar la dimissió, Borràs ha elogiat la tasca de la ja exsecretària general de la cambra, en un correu que ha enviat als funcionaris aquest divendres a la tarda. Al text, agraeix la valentia d'Andreu a l'hora d'abordar "canvis tan necessaris com complexos", així com també el seu "coratge de fer front a situacions delicades". La presidenta parlamentària també li desitja "tota la sort que mereix", i li agraeix que hagués acceptat el "repte" d'assumir el càrrec de la secretaria general al seu costat.

Precisament aquest divendres la secretària ha fet arribar als membres de la Mesa la carta en què exposa les raons que l'han portat a presentar la seva dimissió arran de la polèmica amb el seu fill. La secretària general va presentar la renúncia dimarts de la setmana passada a la Mesa, que va demanar aquell mateix dimarts un informe a l'Oficina Antifrau sobre aquesta qüestió. Andreu atribueix en el text les acusacions de què ha estat objecte, que s'han vingut a afegir a la polèmica al voltant de la inhabilitació del diputat de la CUP, Pau Juvillà, a atacs dirigits a la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

"Des del passat desembre he estat objecte d'acusacions molt serioses que posen en entredit no només la meva imparcialitat, objectivitat i independència de criteri sinó, sobretot, la meva professionalitat i honradesa. Aquesta situació i el fet de saber que són instrument per atacar més altes instàncies no ho fa menys dolorós, injust i insuportable i palesen la manca de confiança de la majoria de la Mesa en la secretaria general", arrenca la missiva.

En el text admet que la "manca d'entesa i comunicació amb l'actual lletrat major" afecten i dificulten el correcte desenvolupament de les seves funcions. De fet, el responsabilitza d'haver desacreditat la seva professionalitat davant la Mesa del Parlament mostrant discrepància o manca d'entesa verbalment durant les reunions, acusant-la de vulnerar el propi estatut jurídic dels lletrats, la qual cosa ha fet, segons assegura, la situació insostenible i impedeix l'exercici de les funcions que li atribueix el reglament.

La secretària general ha insistit en no assumir cap responsabilitat pel cas del seu fill. Personalment considera que un cop garantit el principi d'igualtat de tracte amb la seva no participació al procediment, era "més respectuós envers la Mesa", no donar informació en relació a cap dels aspirants, "que també tenen dret a què es respecti llur intimitat, imatge i dades personals"