L'ANC reunirà demà a les deu del matí els caps de llista de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, i ERC, Gabriel Rufián, per fer una crida a la mobilització de cara a les eleccions del 20 de desembre.

La trobada ha estat organitzada per l'Assemblea i hi hi participarà el president de l'entitat, Jordi Sánchez. L'objectiu de la convocatòria és intentar contrarestar l'empenta que les enquestes indiquen que ha aconseguit Ciutadans i En Comú Podem i que amenaça de posar en risc el lideratge electoral de les formacions independentistes.

Precisament, tant Democràcia i Llibertat com ERC estan abocant els esforços de les respectives campanyes a insistir en les crides a la participació. Aquest matí, Homs ha arribat a demanar als votants de la CUP, que no es presenta a aquests comicis, que votin per la formació republicana, però que no s'abstinguin.

Els cupaires van demanar ahir als seus votants que s'abstinguin d'anar a votar diumenge.

Precisament l’Assemblea ha demanat avui unitat d’acció a les forces independentistes que concorren a les eleccions i ha fet una crida a la participació. “Des de l’ANC recomanem la participació dels ciutadans catalans el 20D per defensar el mandat democràtic del 27 de setembre i defensar els interessos de Catalunya al llarg del procés de separació com a nació, fins a formalitzar-la finalment”, assegura l’entitat.