"N'hem repartit 30.000, però si n'haguéssim tingut 20.000 més, també les hauríem exhaurit".  Aquest és el resum que feia a El Nacional un dels coordinadors dels 300 voluntaris d'Òmnium, ANC i la Plataforma ProSeleccions Catalanes que aquest vespre han repartit estelades al voltant del Camp Nou en protesta per la sanció de la UEFA al Barça per l'exhibició de la bandera independentista en partits de Champions.

La conjura civil per les estelades ha estat un èxit en el partit que els blaugranes disputen aquesta nit contra el Bate Borisov. El públic ha xiulat l'himne de la competició i en acabat, l'estadi ha esclatat amb crits d'"independència". Les estelades han omplert tota la graderia del Camp Nou.

I no només de les repartides, perquè molts aficionats han arribat a l'estadi amb "l'estelada de casa". "No podem permetre que la UEFA ens compari amb uns nazis", assegurava a El Nacional, en Ricard, just abans d'entrar al partit. "La porto perquè aquests de la UEFA no m'han de dir què he de cridar ni pensar", afegia un altre dels culés, visiblement indignat amb la decisió de l'organisme europeu.

Per la seva banda, el Barça com a entitat ha desplegat una pancarta a tocar de la tribuna, amb la llegenda de "Respect". La resposta del públic no ha afluixat malgrat que la UEFA ha suspès cautelarment la sanció.

Estelades desplegades a la graderia del camp Nou / EFE