El president, Carles Puigdemont, ha anunciat davant del ple del Parlament que se sotmetrà a la qüestió de confiança el proper 28 de setembre.

En resposta al president de JxSí, Jordi Turull, durant la sessió de control al Govern, el president ha insistit que quan un executiu perd la majoria al Parlament i no pot tirar endavant el projecte de pressupostos "aquest problema s'ha de resoldre democràticament".

El president ha subratllat que les raons per presentar la qüestió de confiança “romanen intactes” i, per tant, està justificat mantenir la proposta “per coratge polític”. “La qüestió de confiança permetrà comprovar si el Parlament ratifica o retira el suport indispensable perquè el Govern compleixi la feina de portar el país a les portes de la independència”, ha subratllat.

Puigdemont va aprofitar el darrer ple del Parlament per abordar amb la resta de grups de la Cambra catalana el calendari d'aquesta votació i la possibilitat de situar-la en la segona quinzena de setembre, la qual cosa obligarà a ajornar dues setmanes l'obertura del curs parlamentari.

Dilluns passat ERC va plantejar la possibilitat d'abordar aquest debat abans de la Diada, la qual cosa va ser descartada ahir per la consellera de Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern.