La militància del PSOE ha decidit donar suport a l'acord al qual el partit ha arribat amb Unidas Podemos per conformar un govern de coalició després de la investidura de Pedro Sánchez.

Els afiliats han donat suport així a que Pablo Iglesias ocupi la vicepresidència del Govern, i a que destacats membres de Podemos formin part del Consell de Ministres en diverses carteres.

L'acord ha obtingut un suport del 92% dels militants que han votat aquest dissabte, segons les primeres dades provisionals.

Amb els principals líders de la formació mostrant el seu suport al 'sí', més de 178.000 afiliats estaven cridats a votar en una consulta que ha comptat amb un 63,1%​ de participació.

La consulta a les bases, que és vinculant segons els estatuts federals del PSOE, ha comptat amb una participació del 72% en poblacions grans i del 52 per cent en les petites el que suposa una mitjana superior a la consulta de 2017 sobre el pacte de govern amb Cs, i que va ser del 51,7%.

A Catalunya, tanmateix, la majoria de militants no ha participat en la votació i aquesta només ha arribat al 44,94% del cens. Els militants del PSC han avalat la formació d'un govern de coalició a l'Estat entre el PSOE i Unides Podem amb el suport del 93,64% dels vots (6.007 vots). Hi ha hagut un 5,22% de vots contraris (335), un 1,09% en blanc i un 0,05% de vots nuls.

La votació interna, que va començar divendres telemàticament i aquest dissabte al matí en els punts presencials, s'ha allargat fins a les vuit de la nit.