20150929-JxSí-Parlament-ROMEVA-Rovira

La imputació d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel 9N ha caigut com una bomba a la reunió del nucli dur de la candidatura Junts pel Sí. A les onze d'aquest matí, el nucli dur de la candidatura independentista havia començat a treballar a la sala de reunions del que era el grup parlamentari de CiU.

La trobada s'ha acabat poc abans de les 12:45.

Hi han assistit, entre d'altres, l'home de confiança d'Artur Mas a la cambra catalana Jordi Turull, el coordinador general de CDC, Josep Rull, el cap de comunicació de la campanya de la coalició, Jordi Cuminal, els números u, dos i tres de la llista, Raül Romeva, Carme Forcadell i Muriel Casals, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, el secretari general adjunt dels republicans, Lluís Salvadó, el vicesecretari general de coordinació institucional de CDC, Lluís Corominas, entre d'altres, posaran fil a l'agulla al que s'albira serà una setmana intensa de negociacions amb la CUP per bastir Govern i l'estratègia parlamentària.

Amb els resultats a la mà, l'estat major de Junts pel Sí, ha esbossat un croquis de l'organització del grup parlamentari, eina clau del procés i del full de ruta programàtic cap a la independència.

Mas declararà el 15O

Artur Mas declararà en condició d'imputat el 15 d'octubre, coincidint amb el 75è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys.

La seva imputació, junt amb la d'Ortega i Rigau, que declararan el 13 d'octubre, forma part d'una querella que va interposar el sindicat ultradretà Manos Limpias l'1 d'octubre de 2014, un mes abans de la consulta del 9N, pels pressumptes delictes de desobediència a l'autoritat judicial, prevaricació, rebelió i sedició per organizar aquest procés participatiu. El ple de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va admetre a tràmit aquesta querella per majoria el 8 de gener de 2015, bo i desestimant un mes i mig més tard, el 27 de febrer, el recurs que van interposar els querellats.

UPyD i VOX també es van sumar a la querella, a la qual hi van afegir més delictes, així com també la Fiscalia, l'Asociación Projusticia Siglo XXI i un sindicat de policia. El Tribunal Superior de Justícia va desestimar el mateix 27 de febrer el recurs per sumar més acusacions als querellats.

Seguirem actualitzant la informació al Directe.