El president del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest diumenge en un acte de partit a Andalusia que "a Catalunya s'insulta i s'amenaça per l'idioma en què parles". El líder popular ha faltat a la veritat invocant un inexistent conflicte lingüístic als carrers de Catalunya.

DpeUeAGW0AQUqim (1)

Una hora més tard, el PP ha borrat el tuit que recollia les declaracions de Casado sobre els insults i les amenaces a Catalunya "segons l'idioma que parles". Tot i esborrar-lo, la piulada contenia un vídeo corresponent a l'acte d'aquest diumenge on apareixia Casado fent aquestes declaracions

Per altra banda, ha comparat Catalunya amb un "narcoestat" i amb una "dictadura" pels "privilegis" que, a parer seu, tenen els independentistes presos a Lledoners. "Com és possible que a Lledoners hi hagi un règim de visites, de patis i telefònic (per als independentistes empresonats) diferent de qualsevol altre pres preventiu només perquè són del Govern que gestiona aquella presó?", s'ha preguntat tot assegurant: "Això només passa als narcoestats o en dictadures".

Per tots aquests motius, Casado ha demanat una nova aplicació de l'article 155 "amb l'extensió que faci falta" i que afecti l'educació, els Mossos d'Esquadra, els mitjans públics i les institucions penitenciàries. Tot i assegurar que "ja se sap" que "no es mata a Catalunya", Casado ha titllat el moviment independentista català amb "una nova kale borroka". És per això que ha insistit que s'apliqui la llei de partits a aquelles formacions polítiques que "no condemnin la violència" que, segons ha expressat, s'ha donat als carrers de Catalunya.