La fiscalia, inamovible, ha tornat a demanar que Joaquim Forn continuï a la presó. Avui el conseller ha declarat per demanar la seva llibertat i per aclarir un dels termes que el magistrat Pablo Llarena va argumentar en l'última interlocutòria en què li denegava la sortida de la presó.

Forn ha dit que la carta de suport als CDR que va escriure amb Oriol Junqueras i que es va llegir el 2 de maig en un acte públic a la plaça de Sant Jaume de Barcelona va ser per "agrair el suport moral a la gent".

El jutge encara no ha resolt la petició. És probable que ho faci en les properes hores, després d'escoltar els testimonis d'Oriol Junqueras i Raül Romeva. Compareixen al Tribunal Suprem el director del diari El Punt Avui, Xevi Xirgu, i la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach. També hauran de comparèixer davant del jutge Olga Solanas García, Fernando Boloix Bago, Jaume Planas i Francisco Fuentes Ruiz.

Les declaracions dels testimonis són per demostrar que no hi hagut malversació de fóns públics. De fet, alguns mitjans i empreses, ni tant sols van acabar cobrant les campanyes de publicitat.