La Fiscalia de Barcelona ha citat dimarts vinent l'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, del Partit Demòcrata, per un delicte de desobediència relacionat amb l'organització del referèndum de l'1-O. Concretament, se li demana lliurar "qualsevol resolució, ofici o comunicació subscrit per l'alcalde confirmant la cessió de locals de titularitat municipal per a la seva utilització com col·legis electorals", així com que informi sobre "la seva efectiva utilització".

Encara que la citació no detalla els fets que se li atribueixen, Casals preveu que li preguntin pel decret firmat pel municipi en suport del referèndum i per la "disposició efectiva de col·legis electorals". La Fiscalia ja va citar alcaldes de l'Associació de Municipis per la Independència al setembre pel seu suport al referèndum, però és la primera vegada que cita Casals.

L'alcalde ha lamentat la citació i l'ha emmarcat en l'"estratègia de la por" que segueix l'Estat i concretament la Justícia, que cerca que la gent es cohibeixi per les seves idees. Casals ha defensat que no van fer cap mal a ningú en facilitar que la gent pogués votar i que la democràcia no és cap delicte. "Els alcaldes de l'1-O actuem obeint al nostre poble", ha explicat.