El poder judicial ha donat un cop d'efecte dies abans de l'1-O i de saber la sentència del judici al procés. La Guàrdia Civil ha detingut 9 persones acusades de terrorisme, tinença d'explosius i rebel·lió per l'Audiència Nacional i la fiscalia va a màxims de nou.

Els acusa de tenir un "avançat grau de preparació de projectes terroristes amb finalitat secessionista". Per això, de fet, un cop acabin tots els escorcolls, la Guàrdia Civil els traslladarà directament a l'Audiència Nacional on demà hauran de declarar.

Segons informa el ministeri públic, durant l'operació s'ha requisat "abundant documentació i material informàtic". I a més "s'han localitzat material i substàncies, considerades precursores per a la confecció d'explosius, susceptibles de ser utilitzades en la fabricació d'artefactes explosius i per ser utilitzades contra objectius seleccionats per un grup de militants dels CDR".

La fiscalia diu que té la "certesa" que les "accions es volien perpetrar aprofitant el període comprès entre l'aniversari del referèndum il·legal d'autodeterminació de l'1-O del 2017 i l'anunci de la sentència del judici del procés". I que per això s'ha decidit "detenir els implicats per avortar el projecte que podria haver ocasionat danys irreparables a causa de com estaven d'avançats els preparatius".

L'operació continua oberta sota secret de sumari i no es descarta que es puguin fer més detencions.

Ara hi ha 9 detinguts a Sabadell, a Mollet del Vallès, a Santa Perpètua de Mogoda, a Sant Vicenç de Torelló i a Cerdanyola. S'han fet 10 escorcolls.