La desobediència de la CUP té molts fronts. En les darreres eleccions generals la formació anticapitalista va apostar també per la desobediència a participar en el procés electoral. Per aquesta raó, quan el membre del secretariat Hugo Alvira va rebre la convocatòria com a suplent de la mesa, va decidir no anar-hi.

Alvira no va comparèixer al col·legi electoral i, arran d’aquest fet, ha estat cridat a declarar aquest dijous a les 10 del matí al jutjat d’Olot. Se li imputa un delicte electoral que pot suposar multa de presó i una sanció econòmica.

Mitja hora abans de la declaració, s’ha convocat una roda de premsa a les portes del jutjat en què participarà Alvira junt amb Lluc Salellas, com a membre del secretariat nacional, l’advocat Eduardo Cáliz i la regidora de la CUP d’Olot Mireia Tresserras.

La CUP, que quan va apostar per la desobediència electoral, va acordar que l’organització donaria tot el suport a aquells que seguissin la seva crida, ha fet una convocatòria a les portes del jutjat per expressar el suport a l’exmembre del secretariat.