L'Audiència Nacional ha desestimat aquest dimarts el recurs de súplica del raper Pablo Hasel per suspendre la seva entrada a la presó, després de ser condemnat per un delicte d'enaltiment del terrorisme i per injúries a la monarquia.

En una interlocutòria, la Secció 3 de la Sala Penal de l'Audiència Nacional analitza les condicions per suspendre l'ingrés a la presó, entre ells no tenir antecedents penals, que assenyala com "el primer requisit que clarament no compleix" Hasel.

Els magistrats assenyalen que la sentència ja va tenir en compte l'agreujant de reincidència, ja que anteriorment Hasel havia estat condemnat a dos anys de presó també per enaltiment del terrorisme: en aquest cas anterior, el tribunal sí que va suspendre l'entrada a presó del raper.

A més, destaquen que els seus actes "no denoten la intenció del penat de reparar, almenys moralment, el dany causat, sinó que, al contrari, persisteix en la seva actitud antisocial", i recorden que també va ser condemnat per desobediència a agents i per aplanar un local.

 

 

"Amb aquest historial delictiu, resultaria absolutament discriminador respecte d'altres delinqüents, i també una greu excepció individual en l'aplicació de la llei, totalment mancat de justificació" suspendre l'entrada a presó de Hasel, consideren els magistrats.

La Fiscalia es va oposar diumenge a suspendre l'entrada a presó de Hasel, per a qui divendres va acabar el termini per ingressar voluntàriament.

Hasel es tanca a la Universitat de Lleida

Des d'aquest dilluns el raper està tancat de manera "indefinida" al rectorat de la Universitat de Lleida per impedir la seva detenció: "per posar-li-ho a la policia el més difícil possible” davant la seva previsible detenció per ingressar a la presó per un delicte d'enaltiment del terrorisme i injúries a la corona.

Hasél ha explicat que ha escollit aquest emblemàtic edifici de la capital del Segrià per “ser ampli” i perquè algunes de les persones que han decidit solidaritzar-se i tancar-se amb ell són estudiants del centre.

 


A més, el raper argumenta que el recinte és un lloc “on la policia, en teoria, no ha de tenir accés, tot i que ja sabem que entraran per força”.

Fer soroll, visibilitzar aquest “gravíssim atac" contra les llibertats i fer una crida a la solidaritat i organització “per defensar els drets” són algunes de les raons per les quals Hasél ha decidit tancar-se a la UdL.

Per la seva banda, el Consell de Direcció de la UdL ha emès aquest migdia un comunicat en el qual demana una “solució ràpida” i a través del diàleg perquè aquest tancament no afecti a l'acompliment de les activitats d'alumnes i treballadors del rectorat.