Kiko Méndez Monasterio, principal assessor del líder de Vox Santiago Abascal, va se condemnat l’abril del 1999 per l’atac que va perpetrar juntament amb un altre ultradretà contra un grup de joves a la Universitat Complutense de Madrid. Entre les víctimes, que van rebre cops i puntades de peu hi havia el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias.

L’agressió, segons informa la SER, va tenir lloc el 17 de març de 1998. Méndez Monasterio i Marcos Calero van atacar tres joves membres de la Unió d’Estudiants Progressistes i d’Esquerres de la facultat de Dret de la Complutense. Méndez i Calero van ser condemnats per dues faltes de lesions i amenaces. El motiu de l'agressió va ser la retirada d'una pancarta en agraïment al dictador Pinochet que hi havia col·locada a la facultat.

Els dos agressors en el moment del fets eren militants de la formació d’ultradreta Alianza por la Unidad Nacional, formació dirigida pel falangiste Ricardo Sáenz d’Ynestrillas.

Kiko Méndez Monasterio és ara el principal assessor del líder de Vox, Santiago Abascal, i és el principal responsable d’elaborar els seus discursos. Per a molts està considerat la mà dreta d’Abascal.

Méndez Monasterio, a preguntes de la SER, ha tret importància als fets, afirmant que havia passat fa vint anys i que ja havia pagar la multa que li havia imposat el jutge.