Els diputats de Junts pel Sí han estat convocats el dia 15 a dos quarts de deu del matí al Parlament per dirigir-se plegats fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on el president Artur Mas ha de declarar com a imputat per haver impulsat la consulta del 9N.

Els parlamentaris, que volen recórrer a peu el camí fins al TSJC, tenen la intenció d’obrir aquesta convocatòria més enllà del grup de JxSí. Així ho ha explicat el diputat electe Raül Romeva, número u de la candidatura, que en una conversa informal amb periodistes als passadissos del Parlament ha avançat que s’estan estudiant diferents possibilitats.

Romeva ha fet aquestes declaracions en un recés de la reunió del grup parlamentari. La trobada finalment no ha servit per nomenar l’equip que haurà de dirigir els diputats de JxSí i s’ha limitat a assenyalar el convergent Jordi Turull i la republicana Marta Rovira com a coordinadors per gestionar el dia a dia mentre no es designen els membres de la nova direcció.

D’aquesta manera, JxSí ha evitat tancar de moment la decisió sobre la presidència del Parlament i la figura de portaveu del grup. El nom de Rovira s’ha apuntat per a les dues responsabilitats o bé per assumir algun departament del Govern. Al Parlament es consideren obertes totes les alternatives, tot i que Rovira es va autoexcloure dimarts al vespre a través d’un tuit com a candidata a presidir la Cambra.

No tenim pressa

Pel que fa a Romeva, s’encarregarà de dirigir els contactes amb la CUP per tancar un pacte de legislatura. El diputat electe ha assegurat que les converses avancen i ho fan al ritme adequat atesa la importància de l’acord: “No tenim pressa”, afirma.

Des de JxSí hi ha una clara voluntat d’enviar un missatge de tranquil·litat. Les converses avancen, es repeteix. El plantejament és que en aquesta negociació o tots guanyen o tots perden. No hi ha terme mig. I un missatge de confiança cap als diputats cupaires: “La CUP mai s’ha aixecat de la taula”, recorda un membre del Govern que ha viscut de molt a prop les negociacions al voltant del procés amb els tres diputats que liderava David Fernández.