JxCat vol que el Parlament manifesti el seu rebuig a l’exportació d’armes a països que “violin els drets humans o cometin o facilitin una violació greu al dret internacional”, com l'Aràbia Saudita. Així consta en una proposta de resolució presentada pel grup parlamentari, que també condemna l’assassinat del periodista saudita Jamal Khashoggi.

Concretament, el text de JxCat rebutja la venda d’armes a l’Aràbia Saudita, com les 400 bombes de precisió que l’Estat espanyol té previst lliurar a aquest país. És per això que li reclama que “en suspengui la venda de manera definitiva”, fent valer una proposició no de llei aprovada pel Congrés el passat febrer.

 

Pel que fa a l’assassinat de Khashoggi, la formació de Carles Puigdemont en condemna l’homicidi i reclama “una investigació independent per aclarir la seva mort i poder jutjar els autors materials i intel·lectuals de la seva mort”.

Finalment, des de JxCat volen que la cambra expressi “el seu compromís amb la cultura de la pau, els Drets Humans i els principis que guien la resolució pacífica de conflictes, també en el cas del Iemen”.