En la cursa de cara a les eleccions del 14 de febrer Junts per Catalunya vol reivindicar la transversalitat del seu projecte i fer una apel·lació a tots els independentistes. "Sabem que no estem sols, que d'independentismes n'hi ha molts més i els volem interpel·lar a tots. Sabem que separats som història i hem vingut a fer història", ha advertit la presidenciable d'aquesta formació, Laura Borràs.

Borràs ha participat aquest migdia en un acte a Sabadell amb els caps de llista de Tarragona, Albert Batet; Girona, Gemma Geis, i Lleida, Ramon Tremosa, que ha assegurat que JxCat té "les portes obertes a tothom" perquè va néixer a les eleccions del 21 de desembre del 2017 com una "candidatura de país" i transversal i manté aquest compromís intacte.

"Els fidels a l'1-O"

"Tot el que ha passat té sentit, i tant que té sentit. Tot el que ha passat té sentit només si continuem avançant amb pas ferm cap a la independència", ha advertit la candidata, que ha descrit els membres de JxCat com "els del president Puigdemont, els que ens mantenim fidels a l'1-O i treballarem per culminar-lo".

Borràs, però, també ha volgut subratllar la capacitat de gestió de Junts i la solvència dels candidats, "amb trajectòries que permeten donar esperança", per superar la crisi gràcies al talent.

També el cap de llista per Tarragona i president del grup parlamentari, Albert Batet, que ha precedit Borràs, ha subratllat el sentit de tot el recorregut que ha fet l'independentisme, des del 9-N i l'1-O fins als esforços per resistir la presó, l'exili i la repressió. "Tot el que hem fet aquests anys té sentit i d'això van les eleccions: d'avançar o de retrocedir", ha advertit. També Batet ha fet una crida a la unitat de l'independentisme i a persistir.

El conseller d'Empresa i cap de llista per Lleida, Ramon Tremosa, s'ha fet ressò de les informacions que assenyalen que l'Estat dirigirà les subvencions europees per combatre els efectes de la Covid-19 a les grans empreses de l'Ibex i ha alertat de la pèrdua que això representarà per a Catalunya. "Aquest país té una gran capacitat productiva, però realment l'statu quo i el marc legal fan que perdem oportunitats", ha advertit.

Pel que fa a Gemma Geis, cap de llista per Girona i portaveu de JxCat al Parlament, ha apel·lat a la necessitat de garantir l'equilibri territorial i la igualtat d'oportunitats dels ciutadans.