Junts per Catalunya ha aconseguit no només aguantar el resultat del mes d'abril sinó sumar un diputat i situar-se en la tercera posició a Catalunya després de passar per davant del comuns en nombre d'escons, tot i que no en percentatge de vots.

Per a la llista que portava com a lema "ni un vot enrere", aquest avenç, encara que petit, s'ha viscut com una victòria. Amb tot, no han aconseguit, de moment, disposar de grup propi al Congrés, tal i com va reclamar el president a l'exili, Carles Puigdemont, en el darrer míting d'aquesta campanya. A les circumscripcions de Barcelona i Tarragona no han aconseguit arribar al 15% dels vots que exigeix el reglament de la Cambra per a grups amb menys de 15 diputats. Disposar de grup dependrá doncs que d'aconseguir un acord a la Mesa del Congrés que després del 28-A no va ser possible.

Malgrat això, la candidatura que lidera Laura Borràs ha aconseguit créixer percentualment a totes les circumscripcions i ha sumat un escó per Barcelona, on ha obtingut 4 diputats. Pel que fa la resta de circumscripcions, ha repetit els resultats que va obtenir el mes d'abril a Girona, amb dos escons, i Lleida i Tarragona amb un escó a cadascuna.

Aquest resultat és més que el que preveien els sondejos, fins i tot l'enquesta a peu d'urna que s'ha fet pública en tancar-se les portes dels col·legis electorals, que pronosticava una caiguda de dos escons per a Junts.