Després del “ridícul” del jutge Pablo Llarena amb les euroordres, que ha retirat, Junts per Catalunya insta Pedro Sánchez a moure’s. Concretament, el portaveu Albert Batet li ha exigit aquest dijous que ordeni a la Fiscalia que retiri les acusacions contra els dirigents independentistes perquè puguin sortir en llibertat. “Té una oportunitat excel·lent”, ha sostingut.

En aquest sentit, després del “gest” que ha considerat que va tenir l’independentisme en l’èxit de la moció de censura del president espanyol, Batet li ha reclamat gestos de tornada. “La Fiscalia avui mateix podria fer el mateix que quan va arribar al govern el senyor Zapatero”, ha defensat, en referència a la retirada de les causes contra la Mesa del Parlament Basc.

En aquest context, Batet ha assegurat que “la decisió del jutge Llarena demostra que suspendre Puigdemont hauria estat un error”.

“El ridícul de l’Estat espanyol és enorme”, ha denunciat el portaveu de JxCat, que s’ha preguntat després de les segones euroordres retirades: “Tot això qui ho paga? Qui ho valida?”. Per altra banda, també ha avançat que en “els pròxims dies” el president Carles Puigdemont tornarà a Waterloo (Bèlgica).

Evitar desacords amb ERC

Per altra banda, Batet també ha afirmat que la crisi de relacions amb ERC “s’està encarrilant de forma positiva”. En aquest sentit, ha explicat que els dos grups exploren “nous mecanismes de coordinació” per evitar desacords com el que va produir aquest dimecres la substitució dels diputats processats per rebel·lió.