JxCat reclama al president del Parlament, Roger Torrent, que activi la comissió de reforma del reglament de la Cambra que ha de permetre la investidura a distància de Carles Puigdemont. Això no obstant, després que els darrers dies els diputats d'aquest grup han insistit en la voluntat de restituir el president, el portaveu del grup, Eduard Pujol, ha admès que no hi ha cap canvi que hagi de desencallar la situació en breu.

Pujol ha insistit que la voluntat del grup és restituir Puigdemont, que compta amb els vots suficients al Parlament, però ha assegurat que "no hi ha cap calendari de treball ni cap hipotesi plantejada sobre la taula".   "Estem on érem, una voluntat genèrica de poder investir Puigdemont", ha assegurat.

No obstant, JxCat ha insistit a reclamar que es convoqui "de manera immediata" la comissió de reforma del Reglament que haurà d'abordar, entre altres qüestions la possibilitat de la investidura telemàtica Puigdemont.

Pujol no ha volgut valorar la proposta que Elsa Artadi formi part d'una candidatura a l'Ajuntament de Barcelona però ha garantit que JxCat serà present a les eleccions municipals a la capital catalana i "amb una candidatura potent que combinarà l'ambició de ciutat, de capital republicana del país i el lideratge polític que mereix la ciutat".

El 20 i 21 de gener JxCat celebrarà una reunió a Waterloo amb el president Carles Puigdemont per preparar el curs polític on s'analitzarà l'estratègia per als propers mesos i l'enfocament del judici.

D'altra banda, JxCat ha advertit que resultaria una anormalitat que no es pogués produir la compareixença de manera presencial o bé telemàtica dels membres del Govern empresonats que han estat convocats a la comissió del 155 del Parlament. "Seria un disbarat més per part de l'Estat espanyol", ha advertit el portaveu del grup Eduard Pujol. 

El diputat ha recordat que altres comissions del Parlament ja han comptat amb intervencions per via telemàtica de persones que hi han estat convocades. En concret, ha recordat que Luís Barcenas va intervenir per videoconferència. "No em vull imaginar el titular Barcelonas, sí; Junqueras, Turull, Rull i Forn, no. Seria un titular pèssim", ha pronosticado.