Intercanvi de retrets entre JxCat i el PSOE al Senat. El senador Josep Lluís Cleries ha aprofitat la sessió de control per retreure al govern espanyol que hagi aplicat una "ordeno i mano" des del primer dia de la pandèmia i que només ara, que els números no li surten per prorrogar l'estat d'alarma, hagi decidit optar pel "diàleg i la cogovernança". "No estem en un estat d'alarma, sinó en un estat d'excepció encobert i un renovat 155", ha assegurat Cleries. 

En una pregunta parlamentaria al ministre de Sanitat, Salvador Illa, Cleries també l'ha acusat de voler tornar al segle XIX amb el desconfinament per "províncies" i ha demanat que aquesta fase es deixi gestionar per la Generalitat. A més, ha aprofitat per recordar el cas d'èxit de Portugal en la gestió de la pandèmia i ha retret a Illa que no hagin actuat en la mateix línia. "L'autonomia que ens cal és la de Portugal", ha defensat Cleries al final de la seva intervenció. 

Illa li ha replicat que l'oposició de Portugal ha actuat amb responsabilitat i sense criticar al govern tenint en compte la duresa de la situació provocada pel virus i li ha demanat que s'ho "apliqui".