Els grups municipals de JxCat, PSC i Ara és Demà -llista germana dels comuns- s'han aliat per fer fora l'actual alcalde de Piera (Anoia), el republicà Jordi Madrid, que fins ara governava amb Junts. En un comunicat, JxCat de Piera justifica el seu canvi d'aliances per la falta de "sintonia" constatada amb els seus socis de govern local, que ha derivat en un bloqueig de les polítiques municipals.

"Discrepàncies, manca de lideratge i falta de confiança han estat el fil conductor del que va de legislatura i això ens ha portat a una acció de govern nul·la", lamenten des de Junts. Davant d'aquesta realitat, han decidit impulsar un govern alternatiu de la mà del PSC de Piera i de la confluència d'esquerres Ara és Demà.

El ple per votar la moció de censura d'aquests tres grups contra Madrid es votarà en ple el proper 4 de desembre.

En les eleccions municipals de 2019, ERC es va imposar amb 5 regidors, seguit de PSC i JxCat, amb 4 representants cada un, i Ciutadans, Ara és Demà, CUP i PPC amb un regidor cadascun.

En un comunicat, els socialistes de Piera critiquen l'"actitud presidencialista" de l'actual alcalde, "que s'ha traduït en caos i malestar tant dins com fora de l'ajuntament". Tant PSC com JxCat subratllen el caràcter eminentment municipalista del seu acord i es comprometen a situar la gestió de la crisi de la Covid-19 com a prioritat en el que resta de legislatura.

 

Imatge principal: L'alcalde de Piera, Jordi Madrid (segon per l'esquerra), en una imatge d'arxiu / ACN