Junts per Catalunya ha exigit aquest matí que el nou ministre de Cultura, Màxim Huerta, no prengui possessió del seu càrrec. Ha estat després que hagin sortit a la llum tuits publicats en què desqualificava el moviment independentista. Així ho ha anunciat el portaveu parlamentari Albert Batet, que ha considerat que els comentaris el "desacrediten" per accedir al càrrec.

El partit de Puigdemont ha exigit que el nou titular de Cultura es negui a prendre possessió just el dia en què els noms dels ministres han estat publicats al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

"Considerem que els comentaris denigrants, insultants, xenòfobs i sexistes que ha publicat a xarxes socials el desacrediten totalment", ha exposat Batet en el seu missatge.

Les sortides de Huerta

El nou ministre de Cultura, Màxim Huerta, és usuari de Twitter des de l'any 2009. És un internauta actiu a la xarxa, però això no ha fet que abans de ser nomenat ministre de Cultura hagi revisat les seves publicacions.

Els tuitaires s'han dedicat a rescatar multitud de missatges del periodista i escriptor valencià. Alguns d'aquests són tuits antiindependentistes i antipolítics i fins i tot també contra la reina Letícia.

La designació de Huerta per al càrrec de ministre de Cultura i Esports va ser una sorpresa que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es va guardar per a la roda de premsa d'ahir dimecres a la qual va donar comptes sobre el nou executiu.