Junts per Catalunya ha instat el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a reconèixer el president a l'exili, Carles Puigdemont, com a interlocutor i a incloure la figura d'un mediador internacional.

JxCat exigeix per a la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, que hi hagi diàleg "d'igual a igual, entre governs", sense "condicions" ni "exclusions" en els interlocutors de la Generalitat i de l'espai postconvergent, i amb la figura d'un "mediador internacional".


En una roda de premsa al Parlament, la portaveu d'JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha explicat les exigències acordades en el si de l'espai de JxCat, que encara està a l'espera que el PSOE els truqui per parlar de la investidura.

"Cap trucada, cap gest per contactar amb nosaltres", ha afirmat Borràs, que ha ironitzat que és "estrany" que el PSOE parli de diàleg quan després no contacten amb els que volen practicar-lo.

La diputada electa ha detallat que, perquè JxCat es plantegi passar del no a l'abstenció en la investidura, és "fonamental" un diàleg "d'igual a igual, de govern a govern", i "sense condicions".

Un diàleg en el qual no hi ha d'haver "exclusions" i en el qual hi ha d'haver per part de PSOE un "reconeixement d'interlocutors", tant del president de la Generalitat, Quim Torra, com del líder de JxCat a l'exili, Carles Puigdemont, així com dels presos.

També ha remarcat que és "fonamental" que hi hagi una figura d'un "mediador internacional" a la taula de diàleg i ha subratllat que "qualsevol solució" al conflicte català ha de passar per "una votació".